Rostas Sous-vide

Denna gången körde jag en Rostas på 1,1 kg, Sous-vide.
Detta var inte till en särskild middag eller så, utan bara för att testa just Rostas Sous-vide.
Resultatet blev häpnandsväckande bra.
1,1 kg Rostas
55 grader
6 timmar
Sen en snabb vända på ett hett stekjärn varpå den fick vila på ett galler i ca 10 minuter innan jag skar den första biten.
Innan jag vakuumförpackade köttbiten, saltade och pepprade jag med nymald svartpeppar.
Sedan ner i badet i 6 timmar.
Jag har aldrig tidigare fått till en mörare köttbit!
Jag skar ut 1cm tjocka skivor, och de kunde man dela med gaffel.
Man behövde inte ens kniv till detta, och då var inte köttbiten "pastejig" i mitten.
Den var PERFEKT!! (Enligt mig).
Att tillägga till detta är att tunna skivor på mackan dagen efter var en fröjd!