Ryggbiff Sous-vide

Sous-vide är som sagt ett riktigt kul sätt att laga mat. Flera av mina vänner har även de fastnat för denna metod, vilken ger ett riktigt proffsigt resultat.
I Lördags blev det matlagning med sous-vide igen. Det tillagades ryggbiff i bit som serverades med potatiskaka, rödvinssås och parmesangratinerade svartrötter.

Svartrötter var något nytt för mig att använda. Det blev ett mycket gott komplement till middagen.
Det är väldigt enkelt att tillaga, men man bör nog använda gummihandskar när man skalar dem för det blir hemskt klibbigt annars.
När man skalat dem bör man lägga dem i kallt vatten direkt för att de inte ska missfärgas, vilket de annars gör ganska snabbt. Ha gärna i lite pressad citron i det kalla vattnet.
Här nedan finns receptet jag använde.

Parmesangratinerade svartrötter:

  • Skala och dela i lagom långa delar.
  • Koka svartrötterna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.
  • Lägg över svartrötterna i en smord ugnssäker form.
  • Salta och peppra (jag använde nymald svartpeppar).
  • Strö eller riv över parmesanost.
  • Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Svartrötterna ska bli mjuka och osten fått fin färg när de är klara.

Ryggbiff sous-vide

Här använde jag ryggbiff i bit, ca 700 g.
Denna körda jag 4 timmar i 54,5 grader.