Dansk Fläskesteg

4 pers

Ca 1,2kg Fläskesteg eller Ca 7-800g Kotlettrad med svål.
Salt, helst Gourmetsalt.

Ca ½dl Steksky
2½dl Matlagningsgrädde
½msk Vetemjöl
1msk Kalvfond
½dl Mjölk
Lite soja
Salt
Vitpeppar

Gör såhär

Lägg steken med svålen nedåt i en ugnseldfast form. Fyll på med vatten så att svålen är täckt.
Ställ formen i 175 grader ugn och låt den sköta sig själv där i ungefär 1 timme.
Tag ut steken, häll av nästan allt vatten och vänd steken med svålsidan uppåt.
Skär svålen från långsida till långsida med ca ½cm mellanrum om det inte redan var gjort när du köpte steken.
Annars så kolla bara så att svålen verkligen är helt genomskuren, det ska vara snittat ner till köttet.
Salta svålen ganska rejält, se till så att saltet verkligen går ner i snitten. Använd helst gourmetsalt, det blir bäst.
Sätt in steken i 200grader varm ugn i ca 1 timme tills den är helt genomstekt och svålen är krispig och fin.
Har svålen ännu inte blivit krispig så sätt på grillen och höj värmen till 225grader och passa noga!
Medan steken är i ugnen passar man på och gör såsen.
Häll av lite steksky till en kastrull, tillsätt fond och vispa ner vetemjölet. Vispa medans det börjar puttra.
Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen koka på svag värme i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Tag ut steken, låt den vila ca 10 minuter och skär upp den. 

Servera steken med kokt potatis, sås och rödkål, och den danska festen är klar!