Höstgryta med indiska smaker

Höstgryta med indiska smaker. En god höstgryta med grönsaker och smak av curry. Till denna höstgryta kan du ha valfritt kött som fläskkarre, skinkstek, fläskfile, kyckling, nötkött eller mört lammkött. Lök, champinjoner, paprika, kikärter blir god gryta. Du kan också skippa köttet och ha i fler grönsaker som zucchini, potatis, kålrot, vitkål för en vegetarisk höstgryta.
Till servering av höstgrytan passar:
basmatiris kokt med 0,5 tsk gurkmeja och en bit kanel. Bröd passar också till. Skivad banan, cashewnötter, jordnötter, russin passar vid sidan kan man toppa grytan med. Gott till grytan är också naturell yoghurt smaksatt med lite hackad mynta. Hoummus - kikärtsröra är god till grytan.

Ingredienser till Höstgryta med indiska smaker:

6 port höstgryta med indisk smak

  • 500 g benfri fläskkarré, skinkstek, fläskfile, kotlettrad, mört biffkött, kyckling eller mört lammkött
  • 2 gula lökar
  • 250 g champinjoner
  • 3 paprikor i olika färger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk garam masala
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1,5 dl vatten
  • 1 burk kikärter (400 g kokta)
  • 1,5 dl matlagningsyoghurt, creme fraich eller grädde
  • 1 dl mild ajvar relish, paprika röra
  • 1 tsk sambal oelek
  • Till servering av höstgrytan passar:
  • basmatiris kokt med 0,5 tsk gurkmeja och en bit kanel
  • bröd
  • Skivad banan, cashewnötter, jordnötter, russin passar också bra till.
  • naturell yoghurt smaksatt med lite hackad mynta
  • Hoummus kikärtsröra
  •  

Så här lagar du Höstgryta med indiska smaker:

  1. Skiva och skär köttet i små bitar.
  2. Skala och hacka lök; skiva champinjoner; skölj och tärna paprika i bitar. Hacka vitlöken.
  3. Värm olja och smöre i en stor gryta. Tillsätt köttet och bryn det. Salta och peppra köttet lätt.
  4. Rör ner vitlök, curry och lök. Fräs någon minut.
  5. Tillsätt buljongtärning, vatten, svamp, paprika och kikärter.
  6. Koka upp höstgrytan och koka i 10 min under lock.
  7. Tillsätt och rör ner yoghurt, ajvar relish och sambal oelek.
  8. Låt sjuda några minuter och servera med ris och tillbehör.