Italienska köttbullar med pasta

Ingredienser
  • 500g Spiralpasta (fusilli)
  • 600g Köttfärs (blandfärs)
  • 1 Gul lök 
  • 1 klyfta Vitlök 
  • 2 msk Persilja 
  • 3 msk Parmesan (nyriven) 
  • 1 Ägg 
  • 2 dl Ströbröd 
  • 0,5 Citron 
  • Vetemjöl 
  • Grillkrydda 
  • Salt & peppar 
Sås:
  • 1 burk Krossade tomater
  • 0,5 msk Oxfond (konc.)
  • 2,5 dl Vatten
  • 1 klyfta Vitlök

Tillagning

1.     Finhacka lök, vitlök och persilja. Riv ost. Lägg i bunke med köttfärs, ströbröd, ägg, rivet citronskal och citronsaft, lite salt och peppar. Blanda väl.

2.     Häll ett lager vetemjöl på en tallrik. Strö ett tunt lager grillkrydda över. Forma köttbullar och rulla i mjölet.

3.     Hetta upp stekpanna med olja. Stek köttbullarna på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått en fin färg. Lägg över köttbullarna på hushållspapper.

4.     Använd fettet i pannan till såsen. Häll i såsingredienserna och rör om. Koka upp och lägg i bullarna. Småkoka 10-15 minuter på låg värme. Späd vid behov med lite vatten.

5.     Koka pasta enligt anvisning på paketet. Häll av i durkslag och lägg upp.

 

Kommentar

Persilja kan bytas mot annan örtkrydda
t.ex. citronmeliss eller basilika. Till mjölblandningen kan vanlig grillkrydda användas, eller helst någon spännande blandning från "kryddboden". Rödvin kan ersätta en del av vattnet.