Köttfärslimpa

4 pers

  • 500g nötfärs
  • 1 pkt bacon (140g)
  • 1/2 dl skorpmjöl
  • 2 dl mjölk eller grädde
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 ägg
  • 1-1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2-4 lagerblad

Gör såhär
Värm ugnen till 175 grader
Låt skorpmjölet svälla i mjölken i 10 minuter
Skala ovh finhacka löken. Stek den mjuk i smör tills den fått lite färg. Låt svalna.
Blanda färsen med skorpmjölsblandningen, ägg, lök, salt och peppar. Arbeta den väl.
Forma färsen till en avlång limpa. Täck den med baconskivor och lagerblad och lägg den i en smord ugnsform.
Sätt in formen i ugnen och stek i 45-60 minuter.