Köttfärssås ” a la Burgundy”

  • 1 Kg blandfärs
  • 2 pkt bacon
  • 1 stor gul lök
  • (2 vitlöksklyftor)
  • 2 rejäla matskedar tomatpuré
  • 1 matsked Dijon senap
  • 1 Liter matlagningsgrädde
  • 1 buljongtärning
  • Burgundy krydda

 

Hacka den gula löken och bryn i stekjärnet. Häll över i gjutjärnsgryta när löken är brynt.

Skär baconet i strimlor och stek upp på järnet. Häll över i grytan.

Bryn nu färsen och krydda med grovmalen svartpeppar.
När färsen fått färg, pressa ner vitlöken, blanda i tomatpuré och Dijon senap.
Häll över i grytan när färsen är klar.

Sätt nu grytan på värmen och häll på grädden och rör om ordentligt.

Smula i en buljongtärning och krydda med Burgundy krydda.

Låt sjuda på värmen till köttfärssåsen blir lite tjockare.

Tänk på att röra om ofta så det inte bränns i botten.

 

Om man använder lite mindre ingredienser kan man laga allt på ett stort stekjärn i stället.

 

Serveras med fördel till hemlagad pasta.