Köttfärssås ” a la Burgundy”
- 1 Kg blandfärs
- 2 pkt bacon
- 1 stor gul lök
- (2 vitlöksklyftor)
- 2 rejäla matskedar tomatpuré
- 1 matsked Dijon senap
- 1 Liter matlagningsgrädde
- 1 buljongtärning
- Burgundy krydda
Hacka den gula löken och bryn i stekjärnet. Häll över i gjutjärnsgryta när löken är brynt.
Skär baconet i strimlor och stek upp på järnet. Häll över i grytan.
Bryn nu färsen och krydda med grovmalen svartpeppar.
När färsen fått färg, pressa ner vitlöken, blanda i tomatpuré och Dijon senap.
Häll över i grytan när färsen är klar.
Sätt nu grytan på värmen och häll på grädden och rör om ordentligt.
Smula i en buljongtärning och krydda med Burgundy krydda.
Låt sjuda på värmen till köttfärssåsen blir lite tjockare.
Tänk på att röra om ofta så det inte bränns i botten.
Om man använder lite mindre ingredienser kan man laga allt på ett stort stekjärn i stället.
Serveras med fördel till hemlagad pasta.